טראפלס אגוזי לוז מחמישה מרכיבים
וואו, כמה זמן עבר מאז שפרסמתי מתכון. אני אגלה לכם סוד – לא חשבתי שאני בכלל אחזור לפרסם פה מתכונים. כל כך הרבה דברים קורים אצלי (מעניין אם מתישהו זה לא היה המצב), וגם הבלוג שינה כיוון להמלצות (כזאת אני, מעדיפה לאכול). ואז פנו אליי ממנטקה והודיעו שמחזירים את הפרוייקט “כחומר ביד הבלוגר”. למי שלא זוכר, הייתי חלק מזה בעבר. הרעיון הוא שכל חודש נבחר חומר גלם אחר ששמים בפרונט, וכל בלוגר אמור להכין קינוח איתו. גם הפעם, כמו בעבר, השתמשתי בזה בתור תמריץ לחזור לפרסם מתכונים. אין כמו לחץ חברתי ודד ליין כדי לגרום לי לעבוד.
כפי שבטח כבר ניחשתם, החודש נבחרו אגוזי הלוז לככב במתכונים שלנו. אחרי הכל, אי אפשר לבגוד בהם ביום הנוטלה הבינלאומי (טוב טוב, יומיים לפני, אבל בכל זאת). מודה שיש לי יחסי שנאה עם אגוזי לוז. אל תבינו אותי לא נכון, אני מאוד אוהבת פרלינה, ואני אוכלת נוטלה עם כפית, אבל לאחרונה הם פשוט בכל מקום. אני מרגישה שלעשות משהו בטעם אגוזי לוז נהיה קצת בנאלי. חוץ מזה, כבר כמה חודשים שאני פוזלת לכיוון הפיסטוקים. אבל אמרו אגוזי לוז, אז התייצבתי למשימה.
לא זוכרת איך בדיוק הגעתי למתכון, אבל הרעיון הסופי התגבש תוך כדי שהסתובבתי בסניף של “אניס” מתחת לבית שלי, ונתקלתי בחמאת אגוזי לוז. אני סאקרית של חומרי גלם. יש לי כמות לא סבירה של חמאות וממרחים ואגוזים ואבקות ומה לא. האם אני מצליחה להשתמש בכולם? ממש לא. אבל אם אני רואה משהו שתופס לי את העין, יהיה לי מאוד קשה לעזוב. מזל שהפעם גם היתה לי תוכנית לחמאה הזו. 100% אגוזי לוז טחונים? יס פליז.
אני אוהבת טראפלס. הם קלים להכנה והמרקם שלהם נפלא בעיניי. וביס מהטראפלס האלה עושים חגיגה של אגוזי לוז בפה. כל מה שתצטרכו זה אגוזי לוז מקולפים, שוקולד מריר, שמנת מתוקה, חמאת אגוזי לוז וציפוי לבחירתכם (אני השתמשת בברס ובפייטה). זה גם מתכון שכיף להכין עם הילדים, אם כי אני לא נושאת באחריות לאצבעות מכוסות בשוקולד וכל מה שהן הולכות לגעת בו :) ואם תרצו, אפשר גם לגוון ולהחליף את חמאת אגוזי הלוז בחמאת אגוזים אחרת לבחירתכם, ולהתאים את הציפויים: אגוזים גרוסים, קקאו, פייטה, פולי קקאו גרוסים, קוקוס, סוכריות צבעוניות, וכל מה שבא לכם.
מתחילים מלקלות את האגוזים. אני קליתי אותם במחבת על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב. אפשר גם לקלות בתנור. אני פשוט העדפתי לפקוח עליהם עיניים תוך כדי שעשיתי דברים אחרים. לאחר מכן מחממים את השמנת המתוקה עד שהיא מגיעה לרתיחה ומוזגים על השוקולד המריר. נותנים לתערובת לעמוד כמה דקות, עד שהשוקולד מתרכך. מערבבים עם מטרפה עד שמקבלים מרקם חלק. אם השוקולד לא נמס כולו והתערובת כבר מתקררת, אפשר לשים את הקערה מעל סיר עם מים חמים ולתת לו להמשיך להינמס תוך כדי ערבוב. מוסיפים את חמאת אגוזי הלוז ומערבבים עד שהיא נטמעת. מעבירים את התערובת למקרר לשעה. מומלץ להוציא כל 20 דקות ולערבב.
ועכשיו הגענו לחלק המלכלך: מסדרים את הציפויים בקערות נמוכות. לוקחים כמות של בערך כף מהתערובת, משטחים לדיסקית, מניחים באמצע אגוז לוז קלוי, סוגרים עם השוקולד ומגלגלים בין הידיים. מניחים את הכדורים בקערה עם הציפוי ומגלגלים בציפוי עד שכל הטראפל מכוסה. אני ממליצה לגלגל כל פעם כמה כדורים ורק אז לצפות אותם, משום שזה מאוד מלכלך וצריך לשטוף ידיים בין הגלגול לציפוי. וזהו! אפשר לשמור את הכדורים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר (במיוחד אם יש חורף בחוץ), או במקרר. הם נשמרים כשבוע, ואף יותר.
המתכון:
כמות: כ-20 כדורים
מרכיבים:
- 220 גרם שוקולד מריר
- 120 גרם שמנת מתוקה להקצפה
- 90 גרם חמאת אגוזי לוז
- כ-20 אגוזי לוז קלופים
- ציפוי לבחירתכם, אני השתמשת בקרוקנט (אגוזי לוז מקורמלים גרוסים) ובפייטה (שבבי וופל)
אופן הכנה:
מתחילים מקליית האגוזים: ניתן לקלות על מחבת או בתנור (180 מעלות, כ-10 דקות, חשוב לשים לב שהם לא נשרפים). מחממים את השמנת בסיר קטן עד שהיא מגיעה לרתיחה. מוזרים אותה על השוקולד. נותנים לזה לעמוד כמה דקות. מערבבים עם מטרפה עד השוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה. אם השוקולד לא נמס כולו, אפשר להניח את הקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי) ולהמשיך לערבב עד שהוא יימס. מוסיפים את חמאת אגוזי הלוז ומערבבים עד שהיא נטמעת. נותנים לתערובת להתקרר. אפשר לשים את הקערה במקרר לשעה, בתנאי שמערבבים את התערובת כל 20 דקות.
אחרי שהתערובת הסמיכה מספיק כך שאפשר לעצוב אותה כמו פלסטלינה, מכינים ממנה כדורים: לוקחים כמות של בערך כף, משטחים לדיסקית עבה, מניחים אגוז לוז קלוי במרכז, סוכרים ומכדררים. מסדרים את הציפויים הנבחרים בקערות נמוכות. מגלגלים כל כדור בציפוי כך שהוא יכוסה היטב מכל הכיוונים. הכדורים נשמרים בקופסה אטומה כשבוע. אפשר לשמור במקרר (ואף מומלץ, אם אתם בעונת הקיץ). הם במרקם הכי טוב כשהם נשמרים בטמפ’ החדר.
בתאבון! :)
מוזמנים להציץ במתכוני לוז נוספים של שאר המשתתפים בפרוייקט. תוכלו למצוא אותם בדף הפייסבוק והאינסטגרם של מנטקה.